Doel bereikt. Wat nu?

Zijn doel, heel goed worden in zijn vak, het liefst dé beste, heeft hij op zijn 38e bereikt. Wat nu?

“Ik mis een punt op de horizon. Waar kan ik nog naartoe bewegen nu ik heb bereikt wat ik mijzelf tien jaar geleden heb voorgenomen? Hoe kan ik mijzelf weer uitdagen?” Met deze vragen gingen we aan de slag in loopbaanadviestraject.

Om meer zicht te krijgen op iemands interesses en waarden laat ik klanten vaak een moodboard maken. Dit stuit nogal eens op verzet. Ik ben niet creatief, knippen en plakken lijkt mij meer iets voor mijn kinderen, het zijn tegenwerpingen die ik regelmatig hoor. Uit ervaring weet ik, hoe groter de weerstand, hoe rijker de opbrengst.

“Ik doe het wel, maar verwacht er niet te veel van”, zo waarschuwde ook deze klant mij bij het ontvangen van de opdracht. Een paar weken later trok hij leerzame lessen uit zijn moodboard en ons gesprek dat daarop volgde. Hij ontdekte dat hij ook in zijn vrije tijd doelen kon stellen. De wens om de hele marathon te kunnen lopen was zo’n doel. In zijn werk bleek de uitdaging te liggen om leidinggevende ervaring op te doen én om meer in gezamenlijkheid te opereren, een team te smeden en samen doelen te formuleren én deze te bereiken.

Doelen stellen, tot actie komen en resultaat boeken bleken belangrijke drijfveren. In zijn loopbaanactieplan zette hij zijn nieuwe doelen om naar concrete acties en termijnen. Dit werd zijn nieuwe punt op de horizon waardoor hij weer uitdaging in zijn leven én in zijn werk ziet.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *