HELD

Mijn nieuwe held heet Richie. Drie maanden geleden maakte ik kennis met hem. Mede als gevolg van de Coronacrisis oriënteert hij zich op een toekomst buiten de horeca. Al snel bleek dat deze zelfstandig werkend kok meer in zijn mars heeft dan het creëren van bijzondere gerechten. Richie is scherp in zijn communicatie, proactief, luistert goed, lost lastige vraagstukken op, is sociaal en wil anderen helpen, bij voorkeur jongeren.

Na gedegen zelf- en beroepenonderzoek besloot hij in januari dat zijn toekomst ligt in de jeugdhulpverlening. Een carrière switch die wel wat hoofdbrekens kostte. Want hoe daar te komen zonder de juiste diploma’s? Richie was echter vastberaden en gaf zich op voor de mbo-opleiding ‘persoonlijk begeleider specifieke doelgroep’, een opleiding die vandaag start. Een voorwaarde om te starten is echter het hebben van een passende baan.

Ook in dit vraagstuk beet hij zich vast. In twee weken tijd nam hij telefonisch contact op met zo’n 45 organisaties actief in (jeugd)hulpverlening om te informeren naar mogelijkheden met betrekking tot een leerwerkplek. Hij voerde interessante én uiteraard ook minder interessante gesprekken. Eén van die interessante gesprekken leerde hem dat deze organisatie binnenkort een nieuwe vestiging opent. En zie daar: een reële kans! 

Afgelopen woensdag had hij bij deze zorginstelling een sollicitatiegesprek. Dezelfde middag hoorde hij dat hij is aangenomen. Hij was er beduusd van; een baan én een opleidingsplek op zak! Wat ben ik blij voor mijn held. Het bewijst maar weer dat een held proactief is, handelt en vol vertrouwen het ogenschijnlijke onmogelijke realiseert om tot nieuwe hoogten te stijgen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *