Na een burn-out weer aan de slag

Uitgevallen met een burn-out zag zij zichzelf nooit meer terugkeren als verpleegkundige in een ziekenhuis. Liever gooide ze het roer om dan terug naar de plek waar ze zo teleurgesteld raakte. Ze gaf gehoor aan haar passie en proefde aan het vak van woonstyliste in een hippe winkel en deed nieuwe ervaringen op.

Daarnaast onderzocht ze haar interesses, waarden, doelen en skills om te achterhalen wat haar nu écht motiveert in het leven én in haar werk. Ze (her)ontdekte haar missie: het verlenen van optimale zorg aan patiënten.

Ze wil zorg coördineren, gesprekken met patiënt en familie voeren, hen begeleiden en adviezen geven tijdens het ziekteproces en samenwerken met verschillende disciplines. Ze wil de ruimte krijgen zich te verdiepen in één of meer casussen en risicoanalyses kunnen maken om optimale zorg te kunnen verlenen.  

Met dit inzicht en herwonnen zelfvertrouwen ziet zij zichzelf weer functioneren als verpleegkundige. Het vinden van een passende werkervaringsplek is in tijden van krapte niet echt een probleem, de uitdaging is het vinden van een nieuw evenwicht. Die uitdaging vraagt coaching, tijd, aandacht en vooral durf van mijn coachee.

Durf om te communiceren onder welke voorwaarden ze wil werken, wat ze nodig heeft van haar leidinggevende en collega’s en om te vragen naar meer autonomie nu ze ervaart dat ze weer meer aan kan.

Dat ze nooit meer de ‘oude’ zou worden na haar burn-out was haar grootste angst en is nu haar diepste wens. Want haar nieuwe versie kent haar kwaliteiten en ook haar valkuilen waardoor ze stevig in haar schoenen staat, hulp vraagt en haar grenzen bewaakt. Daar is durf voor nodig!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *