Ontwikkeladviestraject

Vanaf 1 december 2020 weer kosteloos beschikbaar. Aanmelden kan per direct per mail marjanka@jansenkracht.nl

"Door de gesprekken ben ik mij meer bewust geworden van competenties en gaan nadenken over datgene wat ik nu echt belangrijk vind in een baan. Het helpt bij het zoeken naar de richting waar ik heen wil met mijn carrière." Ervaring van een deelnemer.

De arbeidsmarkt verandert voortdurend, voor jou is het daarom belangrijk te weten wat jouw potentieel is, wat jou drijft en hoe je je verder kan ontwikkelen zodat je doelgericht naar het volgende deel van je loopbaan kan. Mogelijk is (bij)scholing wenselijk om je kansen op (ander) werk te vergroten. In dit traject ga je op zoek naar jouw toekomstperspectieven op de arbeidsmarkt om je werk te behouden of om werk te vinden.

De overheid ondersteunt dit proces en biedt de mogelijkheid aan werkenden (óók ondernemers en zzp’ers) en werkzoekenden om kosteloos een ontwikkeladviestraject te volgen. Het ontwikkeladviestraject is onderdeel van het crisisprogramma NL leert door. Het doel van deze regeling is inzichtelijk maken van en in betekenende mate het vergroten van jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Doel

Opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan voor de korte en lange termijn ter versterking van jouw toekomstperspectieven op de arbeidsmarkt.

Programma

In 3 adviesgesprekken en diverse op maat gemaakte opdrachten doorloop je de volgende onderdelen:

  • Arbeidsmarktscan, een interessetest en een persoonlijkheidstest.
  • Competenties, waarden en werkvoorkeuren in kaart brengen.
  • Talenten her- en erkennen.
  • Ontwikkelingsmogelijkheden verkennen en arbeidsmarktperspectieven onderzoeken.
  • Opstellen ontwikkelplan voor de korte en lange termijn.
Duur

Het ontwikkeladviestraject bestaat uit 3 adviesgespreken van ca. 1.5 uur, het maken van een arbeidsmarkscan (online) en een voortgangsgesprek na vier weken. Je krijgt praktische maatwerk opdrachten die je thuis of op je werk doet. De gesprekken vinden on- en offline plaats.

Investering

Jouw investering is tijd en aandacht. Dit traject wordt gefinancierd vanuit het crisisprogramma NL leert door en kost jou dus niets.

Aanmelden?

Heb je interesse? Dan kan je je per direct aanmelden voor één van de 50.000 trajecten die beschikbaar zijn. Je bent pas verzekerd van een plek als een registratiecode (na 1 december)  is afgegeven.