Marjanka Jansen

Zelf stond ik meermalen op een kruispunt van wegen en gooide een aantal keren het roer in mijn loopbaan om. De reden hiervoor is altijd dat ik meer plezier uit werk wil halen en mijn werkzaamheden zo veel mogelijk wil afstemmen op mijn drijfveren, talenten en waarden.

Ik heb de overtuiging dat plezier hebben in je werk en leven er voor zorgt dat je beter in je vel én vak zit.

Waar ik plezier uit haal?

Eén van mijn waarden is ‘vrijheid’. Vrijheid van handelen en indelen van tijd. Het zelfstandig ondernemerschap past mij daarom al 25 jaar goed. Toch staat het haaks op een andere waarde die ik belangrijk vind namelijk ‘samenwerking’. Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Om die reden werk ik samen met zo’n 80 collega’s van id Plein (re-integratie, outplacement en spoor 2) met het hoofdkantoor in Rotterdam.

Samen verder komen is wat mij drijft. De rode draad in mijn (werkzame) leven is dat ik altijd oog en oor heb voor het verhaal van mijn gesprekspartner. Dat verhaal is altijd uniek, net als ieder mens én net als ieder loopbaantraject. 

Het is mijn overtuiging dat ieder talent er toe doet en dat er voor iedereen een passende (werk)plek is om te floreren. Bij het vinden van die plek, die soms gecreëerd moet worden, ben ik van betekenis.